12/03/11

A cociña e o relax.

Electrodomésticos que miran por nós, ferramentas de cociña que pensan , moldes de última xeración, etc, novidades para quen quere lucirse e disfrutar do relax na casa.
Dende unha fonte de chocolate, para bañar en cobertura doce a froita que xa empeza a aparecer no mercado, ata unha radio torradora, de dúas rebandas, para face-lo almorzo completo, sen desperdiciar un momento.

¿A quen non lle gusta prepararse un reconfortante postre a base de sanas froitas?, sen estraga-lo tempo. Ver como, nuns minutos elaboramos unha delicada sobremesa Nouvelle Cuisine, que deixe ós invitados ca boca aberta.

Só poñerlle o chocolate e enchufa-lo aparato.
Son da firma Balvi, de Barcelona.








Outro dos productos exitoso, e que nos deixará quedar como un chef de Estrela Michelín, é a Pesciera, o recipiente para forno, ou para facer peixes ó vapor no seu propio xugo; da marca Italiana Silikomart. Feito en silicona de uso alimentario, que dende hai máis de dez anos xa se ven usando nas cociñas de todo o mundo.
Pódese usar para cociñar no forno calquera comida, pois a silicona é adecuada para este uso.
Resiste o lavalouzas e ademais pode ir ó conxelador.

Sempre que atamos un alimento para cociñar, temos que desatalo antes da presentación , pero con estas bridas de silicona da marca Silikomart, non precisamos facelo, queda incluso mellor con elas.
Outra ferramenta, que estamos seguros, se transformará nun útil indispensable nas tardes do domingo, a espátula con medidor de temperatura, para os máis chocolateiros.

Cando fundímo-lo chocolate no microondas, convén movelo para evitar que se queime, este instrumento marca a temperatura apropiada para usalo en bombóns e demais preparacións.

Precisamente estes moldes de bombóns chamados Easychoc, son a cousa máis cómoda de empregar e dan resultados profesionais, mesmo utilizándoos para outros usos.





Deixámosvos uns videos do escorredor multifuncións Scolapasta, plegable de Silikomart, realmente práctico para estas amplas casas de 35 metros cadrados, pois plegado, ocupa o mesmo espazo que un prato de postre:


Outro video que educa e ilustra, sen deixar secuelas traumáticas, é este dun recipiente da mesma firma, chamado Cocotte, para cociñar ó vapor similar á Pesciera, pero máis simple:



Como esquece-las lenguetas de silicona , para evita-las raiaduras dos antiadherentes e para repaña-las tarteiras quentes, xa que resisten ata 260ºC. Son da marca Inglesa Kitchencraft, miden 36 Cm, e están estampadas para dar que falar.

En U-LA Boutique, imaxinámoste xa co mandíl e estamos pensando en dar receitas de cociña ós nosos usuarios.

Ningún comentario:

Publicar un comentario