05/10/10

Cafes de pota e deseño.

Este mes, que anticipa o outono, os nosos deseñadores son de Copenhague, e traballan para a coñecida firma danesa, EVA SOLO.
Eva Solo non è o nome de ningunha deseñadora,
nin è o da nai destes dous profesionais pero algo de muller hai detras:
A casa lànzase con este nome no 1997 como fusiòn entre a experiencia dunha fàbrica fundada no 1913 ( Eva Denmark) e a xuventude dos novos deseñadores daneses.
O certo è que o seu director e fundador, Erik Manger, utilizou o nome da sùa filla para crear a marca.
Todo-los seus productos estàn concibidos para se-los centros do universo e de atenciòn. Xùntanse look e enxeñerìa do mais vangardista. Convinaciòn de aparencia e funcionalidade.

Os productos desta firma, non son de reducidos prezos pero, seguramente, non lles podemos chamar caros; xa que a valoraciòn que temos que facer è a seguinte:
¿Os obxetos que nos rodean cubren as nosas necesidades de armonìa, beleza e equilibrio?,(è dicir ARTE), ou temos outro tipo de sensibilidade e non precisamos destes valores.


Os nosos deseñadores do mes son os ùnicos deseñadores da firma EVA SOLO, o innovador estudo Tools Design.
Formado por Henrik Holbaek (1960) deseñador industrial e arquitecto (Royal Danish Academy of Fine Arts) e Claus Jensen (1966) deseñador industrial (Designskole of Copenhagen).
Galardoados no 2008 co premio òs mellores deseñadores da Red Dot Design Award e con mais de 200 premios e menciòns; que os convirten nos representantes do deseño danes, en todo o mundo.
O deseño industrial destes autores, oculta detràs da sùa funcionalidade, a verdadeira personalidade dos productos, equilibrando coidadosamente a beleza da forma,a utilidade e o material co que se fabrica.

Unha das mais emblemàticas pezas deles , è a coffee-maker Cafe solo.
Gañadora, ela soa, de mais de 10 premios, desde o 2003, en Alemaña, Finlandia, EEUU, Francia, etc.
Nela faise cafè polo mètodo tradicional, do cafè de pota, pero mellorado:
Sobre o cafè moido, vèrtese auga a ferver na xerra de vidro tèrmico, remèxese durante uns 10 segundos e colòcaselle a tapa-filtro anti gotexo, espèranse catro minutos e sìrvese directamente.

Ten uns segredos, ò poñe-la auga fervendo no recipiente de vidro, a temperatura baixa a 94º , (temperatura ideal para esta preparaciòn), ò axitalo garantìzase a inmersiòn completa do pouso, considerado, o mellor mètodo de facer cafè, por moitos expertos.

A cuberta de neopreno, mantèn a temperatura de consumo durante media hora, o cafè non adquire mais forza pois o 80% das sùas propiedades desprèndense do po de cafè, nos catro primeiros minutos de contacto ca auga.
O filtro- tapa è un sistema patentado por Eva Solo e engade practicidade e rapidez ò proceso de servi-lo contido.

Aquì podemos ver unha demostraciòn:

Ningún comentario:

Publicar un comentario